Friluftsmullen

Premiär för Trailvasan 10 i augusti 2021

Ett kvällslopp med start och mål i Mora, öppet för alla som vill prova på att springa i fäders spår. Mycket stig, tekniskt underlag och backar i solnedgång. Så ser upplägget ut för Trailvasan 10, Vasaloppets allra nyaste lopp.
– Med Trailvasan 10 ger vi ännu fler chansen att uppleva känslan av att gå i mål i Mora, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

Trailvasan 10 är ett motionslopp där deltagarna tävlar mot sig själva, ingen segrare utses men tiderna och resultaten registreras som vanligt på vasaloppet.se och alla deltagare har nummerlapp. Alla är välkomna från det året man fyller 11 år, medalj och diplom delas ut efter målgång. Både start och mål är vid Vasaloppsmålet i Mora och banan följer delvis Vasaloppsspåren, men går även på annan historisk Vasaloppsmark.
– Terrängen är klassisk trail och du kan såklart satsa på att springa snabbt, men gå-lunka-löp fungerar lika bra. Du har tre timmar på dig, så det finns gott om tid. Välkommen till fäders spår, säger Tommy Höglund.

Premiärdatumet för Trailvasan 10 är satt till fredag 20 augusti 2021, kvällen innan Ultravasan 90, Ultravasan 45, Trailvasan 30, Vasakvartetten och Vasastafetten avgörs.

Mer info: Trail Vasan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *