Nya veggie-burgare från Kung Markatta!

Kung Markatta lanserar två nya veggie-burgare, veggie-burgarna är ekologiska, veganska och utan tillsatser.

Båda burgarna är tunna och krispiga, de motsvarar vikten av en färdigstekt 90-grams hamburgare. Veggieburger Tofu paprika är en tunn krispig burgare med kryddig paprika. Veggieburger Seitan shiitake är en mer köttlik burgare med umamikänsla.

Seitan kallas ofta mock duck eller mock chicken på asiatiska restauranger för att det så enkelt efterliknar köttstruktur, och är därför ett perfekt vegetariskt substitut. Seitan har dessutom förmågan att suga åt sig andra smaksättningar. I Kung Markattas Veggieburger Seitan Shiitake kombineras seitan med shiitakesvamp vilket ger en umamistinn, nötig och fyllig burgare med köttkänsla. En tunn vegansk burgare som både ser ut och tillagas som kött samt innehåller hela 16% protein, säger Linda Wass.

Kung Markattas nya burgare går att köpa på ICA och Coop.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: