Friluftsmullen

Veganska smørrebrød – Når du vil have et godt hygge!

Foto: Friluftsmullen

När du vill ha lite godt hygge, så tar det cirka 2,5 minut att slänga ihop ett par meget storslået og praktfull smørrebrød av vegansk variant.

Ta två skivor av Carlas Superbröd (jag använder deras variant med Chia), smöra på med vegansk aioli eller majonnäs, lägg på lite blandsallad eller ruccola, sedan på med liter mer smörning ovanpå.

Skär upp Bärtas alspånrökta helbit, hur mycket? Vi tänker skånskt, det ska täcka hela skivan och lite till, gärna ännu mer, för det är grymt gott.

Dela en avokado, dela och gröp ur, dela efter eget behag, “limma” fast avokadon ovan på bärtan. Ös över rostad lök, jag använder glutenfri, knaprigare, godare och glutenfritt. Garnera med cocktailtomat. Färdigt!

Tips! Att addera spenat i botten eller varför inte charlottenlök, även bananskivor tycker jag är gott. Aioli kan man aldrig få för mycket av. Its upp to you!

Kan du inte överleva utan lille en, läs bitter, rekommenderas Dr Nielsens.

Smaklig spis! //Friluftsmullen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *