Friluftsmullen

Veganskt bröd, glutenfritt och utan jäst!

Friluftsmullens veganska bröd
  • Kikärtsmjöl 6 dl
  • Rismjöl 3 dl
  • Sojamjöl 1,5 dl
  • Bakpulver 4 teskedsmått
  • Salt 1 kocknypa, flingsalt blir godare
  • Vatten 5 dl
  • Olja (raps eller oliv) 0,5 dl, även att smörja formen med
  • Agavesirap 1 matsked

Blanda alla torra ingredienser väl, sedan i med vatten, olja och agavesirapen, rör om till en fin smet/deg. Med dessa mjöl typer, behövs bara röras om med en vanlig matsked.

Låt stå i minst 15 minuter, gärna längre, för att dra till sig.

Sätt på ugnen, 180 grader, in i ugnen 45 minuter, tid och gradantal lite (ibland ganska mycket) beroende på ugn.

Variant med basilika, vitlök och paprika, perfekt med en vegansk aioli, tomater och avokado som pålägg.

Vill du lyxa till det, färsk basilika (efter smak) men minst en kocknäve, skär den till lite eller hacka fint, beroende på hur du vill ha det. Mer salt, riv tre ordentliga vitlökar samt 1 kocknypa paprikapulver.

Vill man jula till det så lite apelsinzest, valnötter, mandel och russin.

Kärlek, frihet och raggsockar

//Friluftsmullen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *