Friluftsmullen

Året 2020

Då går vi stormande mot 2020 års slut och ett 2021 som många skulle vilja se som ett bra mycket bättre än nu. Och så bra vi har det, vi har ett system som hjälper till så att inte för många som halkar utanför, ekonomiskt, i dessa svåra tider.

Vi har fått ut massor med folk i skogen, nu när man slipper sitta i mörka lokaler och dricka öl eller häcka på uteställen. Och sist men inte minst, vi blev av med han Trump, finns det en person där epitetet “tomma tunnor låter mest” passar som handen i handsken. Samt idag startar vaccineringen för de mest utsatta.

Friluftmullens andra juledag!

Personligen har jag alltid haft svårt för uppgivenhet, svårmod och negativa tendenser. Nu när jag “passerat 27” orkar jag inte umgås med människor som ens yppar ordet skitväder, vänner som “agerar arga på sociala medier” och rabblar “en-sida-på-myntet”-retoriker är för mig lika oväsentligt som Mjällby AIF har en ny vänsterback, det vill säga inte alls.

Sedan blev jag under året morfar, till en Bruno, Bruno är en 10 månaders fantastisk kille, som på alla sina fyra, glädjer och fyller upp en stor del av mitt liv. Att han är en adopterad, Moskva-född hundvalp, tror jag det är det som gör att han är det bästa bollplank jag har haft på länge. En livskamrat som jag får glädjen av att uppleva då och då.

Jag har fått stort sällskap i skogen, detta år. Det märks inte minst helgtid, men även vardagar. Det märks ett större slitage, men skogen healar, ger bomull för själen och vi måste vårda den. Vårda den gör man dels genom att använda den, i stället för att resa till Thailand eller liknande med flyg. Dels genom att ömma för den, vilket man gör enklast, OM man nu inte orkar göra något bättre, genom att INTE åka till Thailand med flyg. Orkar man mer, ser man till att inte köra bil, inte köpa nya kläder varje dag, äta lokalproducerat, inte köpa ny TV bara för att det finns en ny med vit ram istället för svart.

Årets som bör uppmärksammas:

Årets person: Greta, vilken människa!

Årets veganprodukt: Bärta

Årets veganprodukt 2: Anamma

Årets “klarar jag mig inte utan detta år heller”: Min Buck 119 special

Årets personbästa: Min resa 2020

Årets Pannkaka: Skandiamannen

Årets “I don’t care”: Brexit

Årets Pannkaka 2: Linje2

Årets Pandemi: Covid_19

Årets Pannkaka 3: FOTBOLLS-EM 2020, skulle ha spelats i 12 länder, med flera gruppspelsmatcher i flera länder och olika städer. Varken miljövänligt eller särskilt ekonomiskt.

Årets största klavertramp på jorden: Guldbron (ingen gratisreklam för den, googla om du är intresserad), bron som skeppades runt halva jordklotet, vad blir nästa idiotprojekt? Låta alla mellanlanda i Hong Kong på väg till Malmö, från Stockholm?

Årets skidfilm: 12 000 KM

Årets naturfilm: Ailos resa

Årets serie: Jens i vildmarken

Årets “det ser vi fram emot”: Tänk lokalt! Nu när vi äntligen börjar få upp ögonen för lokala resmål, lokala varor, så kanske människor som “agerar arga på sociala medier” och rabblar “en-sida-på-myntet”-retoriker, kan vakna upp och inse att vi har ett ansvar att lämna över detta jordklot till våra barn, vår generation behöver göra det bättre och finare än hur vi fick den lämnad till oss.

Kärlek, frihet & raggsockar!

Frihetsmullen

Kommentera

%d bloggare gillar detta: