Friluftsmullen

När Förändringens Tid Enbart är För De Utvalda

Att Dan Eliassons resa till sin dotter på de kanariska öarna, för att fira jul och nyår, inte har landat klockrent, kan vi nog alla hålla med om. Att Dan dessutom är generaldirektör för MSB som suttit tillsammans med Folkhälsomyndigheten på bästa sändningstid förordat undantag för alla andras resor och julfirande, landar ännu sämre. Landningen börjar likna en Gottgöra-krasch när han i egen hög person dessutom bedömer just den här resan som nödvändig.

Men är det så farligt egentligen? Det finns ju ingen formell avrådan utrikesdepartementet när det gäller resor till Spanien. En resa till kanarieholmarna bryter inte mot någon regel, eller lag i detta nu. Och vem är inte sugen på lite sol och värme istället för snöslask.

Problemet är ju det, när myndigheter och vår regering inser att det inte längre går att jobba med frivillighet. Kommer med pekfingrar hur vi ska agera, moraliska och etiska sådana, men där de själva ha möjlighet att utnyttja dess fördelar. Det är ett hyckleri som får Donald Trump att se ut som Moder Theresa. Dessutom sätter det allmänhetens förtroende på spel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: