Friluftsmullen

Recept på en grymt god och enkel vegansk Paneng

En grymt god lunch eller festmiddag som är enkelt och görs snabbt. Snabbare än du hinner läsa takeaway-menyn från kvarterskrogen.

Receptet är baserat för två personer

2 morötter

1 broccolikvast

1 gul lök

1 vitlöksklyfta per portion

1 burk kokosgrädde

150 gram jordnötter

10 cm purjolök

1 rejäl matsked Röd curry

I paket Risnudlar

Rapsolja/olivolja/Culinesse (blanda alla oljorna för bästa resultat)

Ingefära, färsk cirka 1 tesked, torkad det dubbla

Agavesirap

Skär upp broccolin (färsk, inte frusen, smakar så otroligt mycket bättre) och koka med salt, i cirka 5 minuter. Skala morötterna, ta sedan en osthyvel, hyvla dem.

Skär all lök tunt, purjo, gul lök och vitlök. Ta fram en stekpanna, samtidigt som du tar fram kastrull till nudlarna. Fyll upp vatten till nudlarna och salt.

Hacka jordnötterna fint.

I med oljan/oljorna i stekpannan, all skuren lök, agavesirapen och kryddor, även den röda curryn. Stek på ordentligt. När löken får lätt färg, i med kokosgrädden. Rör om fint, i med broccolin, morötterna. Och nu blandar du även de färdigkokta risnudlarna.

Servera med de hackade jordnötterna, gott, snabbt, enkelt och hemlagat. Vill man ha det lite matigare, så är Anammas bitar perfekta, släng i cirka 100 gram per person och samtidigt som löken.

Kärlek, frihet & raggsockar

//Friluftsmullen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *