Friluftsmullen

Kunskapshuset vinner Swedish Design Awards by RUM 2021 i kategorin Årets Arkitektur

För åttonde året i rad delar Swedish Design Awards by RUM ut priser till årets främsta aktörer inom svensk arkitektur och design. Kunskapshuset, som har ritats av Liljewall i samarbete med MAF Arkitektkontor, har vunnit i kategorin Årets Arkitektur 2021 med motiveringen:

Vad som händer när ett helt samhälle ska flyttas är nästan omöjligt att förstå. Särskilt i fallet med Malmberget som helt elimineras och med det också minnen och historia. Det var vid denna ättestupa Liljewall skred till verket och skapade en helt ny, betydelsefull och vänlig byggnad för gymnasie- och vuxenskolan i Gällivare. Det röda Kunskapshuset är nu redo att ta emot 1000 personer varje dag, i sin stolta gestaltning dominerad av samisk kultur och dess hantverk med inspiration av såväl gruvan som naturen.”

Mer om Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *