Friluftsmullen

Mastercard tar in kryptovalutor i värmen

Mastercard gick i dagarna ut med att man har för avsikt att utöka stödet för utvalda kryptovalutor senare i år, något som öppnar upp för direktbetalningar med åtminstone Bitcoin och Ether, misstänker vi.

Det finns redan idag Mastercard, som genom speciella kort för handel med kryptovalutor. Men i dessa omvandlas pengarna till traditionella valutor, så kallade Fiat‘s, i samband med transaktionen och det kan bli en dyr affär.

Exakt vilka kryptovalutor som Mastercard kommer ge stöd för återstår att se, men företaget skriver följande på sin hemsida:

“What are we looking for? Four key items.

First and foremost we need consumer protections, including privacy and security of consumers’ information — the same level of security people have come to expect in their credit cards. Next, strict compliance protocols will be needed, including Know Your Customer, a requirement meant to snuff out illegal activity and deception in  payment networks. Also, these digital assets must follow local laws and regulations in the regions they are used.

Lastly, people will want to use these digital assets for payments, so that is one of our criteria too. To reach our network, crypto assets will need to offer the stability people need in a vehicle for spending, not investment.”

Här kan du läsa mer på Mastercards egna sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *