Friluftsmullen

Att bo på fjällstation, oavsett årstid, en fjällstationsguide för dummies

STFs fjällstationer är ett utmärkt sätt att njuta fjällen och fjällvandring. Här kan du själv nivå på boende och utefter din plånbok. Bäddar gör du själv med egna lakan eller hyr på plats. Städning och måltider kan du lägga till. Vill du hellre laga maten själv så finns det utrymme där du delar plats och där du kan sitta i fred eller finna vänner för livet. I de allra flesta fall finns det en butik och även möjligheter till uthyrning.

En fjällstation är en blandning mellan fjällhotell, vandrarhem och pensionat, ett analogt Facebook utan kattbilder, tummar upp och kränkningar. Det alla fjällstationer har gemensamt är att de är belägna på unika platser i vår vackra fjällvärld, ofta i närheten av naturreservat och nationalparker. Alla ligger vid starten av eller utefter vandrings- eller skidleder. Därför är det en bra bas för din fjällupplevelse eller startpunkten för din fjälltur såväl vinter som sommar.

På fjällstationerna kan du bo i alltifrån enkla rum med tvåvåningssäng, till rum med hotellstandard med dusch och wc på rummet. Det varierar mellan fjällstationerna vilken rumsstandard som erbjuds. Rum för dig med hund finns på de flesta anläggningarna. Säg till vid bokningen. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan olika boendetyper hos STF.

På denna länk hittar du mer info och aktiviteter, så du kan planera din fjällresa.

Frihet, kärlek & raggsockar!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: