En man och hans ryggsäck

Ryggsäcken är ju vandrarens bästa viktigaste vän, den är vårt skalbaggeskal, vårt skafferi, vår garderob, vår verktygslåda, vår boj i verkligheten.

Jag läser ofta på forum om att jaga vikt, specifika tillverkares smarta konstruktioner, toppöppningar och vad säckarna ska användas till.

Personligen kör jag med hemmabygge, en grundsäck, som jag sedan gör om för mitt använingsområden.

För det första, vikt, vikt är sekundärt, först plockar du ihop det du måste ha. Sedan nice to have, väger det för mycket så ryker nice to have. Vad är för mycket? Personligen tycker att när jag passerar 30% av min vikt, så blir det för mycket, om jag ska gå fjällvandring, då vill jag ligga på 20-25% av min vikt. Men ska jag gå platt, så går det utmärkt.

Jag lägger min huvudsakliga vikt på tält, sängkomfort och mat. Jag anser att sovkomfort och att njuta mat är det viktigaste på min semestervandring, så då blir det i min packning också. Om det inte är sommar blir nästa fokus värme, självklart beroende på var i världen man är.

Grunden av min säck är enkel, så lite av bärsystem som kan gå sönder, skapa irritation (mental) och så lite fack utåt som möjligt. Fack med dragkedja som kan krångla. Vad är meningen med 27 fack om bara kan använda 3?

Självklart packar vi säcken rätt, vad är då rätt? Ganska självklara saker tycker jag, tungt i botten, närmast höfterna, men allt som vi kommer att plocka upp och ner samt kan behöva snabb tillgång till, ”ytterst”. Vattenflaska, toasaker, väderbetonade kläder, verktyg är bra att ha ytterst. Inget som låter, ligger löst eller andra irritationsmoment.

Men det viktigaste av allt är att njuta av natur och ledigheten.

Kärlek, frihet & raggsockar! 👣

Kommentera

%d bloggare gillar detta: