Bitcoin för nybörjare – Kryptovalutans födelse

Bitcoin för nybörjare : Kryptovalutans guldålder/UR

Utbildningsradion, UR, har en utmärkt informationsserie om Bitcoin. Vad är Bitcoin? Historierna om hur människor vinner och förlorar miljoner på Bitcoin och andra kryptovalutor skapar stora rubriker. Men hur fungerar de? Hur gör man för att inte bli lurad? Och hur påverkar de världsekonomin?

Som UR skriver själva:

”Vi går tillbaka till dagen då Satoshi Nakamoto presenterade en radikal ny form av elektronisk valuta. I kölvattnet av en förödande finanskris spreds snabbt ett nytt digitalt ekosystem över världen. Tidiga investerare kunde tjäna miljoner, kriminella kunde göra affärer utan risk för upptäckt, och andra blev lurade på alla sina besparingar.”

Här hittar du serien!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: