Uteliv och friluftsliv under sportlovsveckan är i full gång, massor av tips för dig som bor i Skåne

Sportlovsveckan är igång för fullt. Aldrig förr har uteliv lockat så många människor ut i skog och mark som nu. Under vecka 8 har de på Stiftelsen Skånska Landskap fyllt kalendern med smittsäkra aktiviteter som du genomför på egen hand i de skånska strövområdena. Du kan låna stormkök i Möllerödssjö strövområde, utmana dig i trekamp i Fulltofta strövområde och gå en tipspromenad om Allemansrätten i Järavallens strövområde.

Andra förslag är att göra vandringar med barnen, där vi tipsar om 30-talet olika vandringar på max 5 km. I våra strövområden finns grillplatser att värma sig vid och på flera håll även toaletter. Sedan finns det på deras webb massor med roliga appar som lockar barn att ta steget ut, men också vandringsstigar för barnvagn och rullstol och tips på vinterturer för tonåringar. Ridstigar och mtb-leder finns också på deras hemsida.

Kärlek, frihet & raggsockar!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: