Friluftsmullen

Manligt, kvinnligt, könsneutralt på Röhsskas modedag

På fredag är det dags för Röhsskas modedag som i år är helt digital. Museet bjuder in externa aktörer inom modeområdet och ställer frågan – hur förhåller den svenska modevärlden sig till temat manligt, kvinnligt, könsneutralt idag och hur har det sett ut genom historien?

Programaktiviteten livestreamas Röhsska museets hemsida, Facebook och YouTube-kanal. Ingen anmälan krävs för att delta. Programmet kommer också att spelas in och finnas tillgängligt på hemsidan från 15/3 till 28/3. 

Moderator är Jenny Segergren, producent av Modepodden och medförfattare till boken 100 looks på 20 plagg.

I samband med Röhsskas modedag presenteras dräkter från modeskapare som utmanat rådande konventioner och förhållit sig gränsöverskridande till manligt, kvinnligt och könsneutralt mode.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *