Friluftsmullen

Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik!

Den svenska musikhistorien är podden som frågar sig varför det lät som det lät och som tar ett helhetsgrepp om just den svenska musikhistorien. En poddserie som tar dig med på en kronologisk musikvandring – ända från förhistorisk tid fram till år 1900 – för att höra hur svensk musik har låtit genom seklerna. Första avsnittet kom 2015. Vi har tjatat om den/det förut, vi vet. MEN när det kommer till kvalité kan man aldrig vara för tjatig…

Programledare

Mattias Lundberg
Musikforskaren som står bakom idén till Den svenska musikhistorien.
– Jag hoppas att den här podden ska bli en ögonöppnare för den spännande musik som finns och har funnits i Sverige genom åren. Förhoppningsvis kan jag få lyssnarna att lära sig något om sig själva som de inte redan visste. Varför det blev som det blev, varför man skrev som man skrev och varför det lät som det lät.

Läs mer om Mattias forskning!

Esmeralda Moberg 
Musik- teater- och radiomakare. För P2-lyssnaren mest bekant som tidigare programledare för Klingan och Folke.
– Ett av de roligaste inslagen har varit att få utmana Mattias, för som folkmusiker står jag till stor del för en historia som i många fall inte finns väldokumenterad. Men hej vad jag har lärt mig mycket om musikens utveckling. Historia är ju lite som en klurig deckare med bitvis rent absurda inslag.

Massor med timmar att lyssna på i ditt nya friluftsliv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *