Friluftsmullen

Tystnaden – En film om Silence, musiken och tiden

Nu kommer musikdokumentären alla ville ha gjort, alla musikintresserade vill se och alla därutöver kommer att se, Tystnaden – En film om Silence, musiken och tiden.

Vi snackar alltså om Silence Records, bolaget som gett ut skivor med Hedningarna, Bob Hund, Bo Hansson, Samla Mammas manna, Philemon Arthur and the Dung, Dag Vag, Träd, gräs och stenar, Kebnekajse, Fläsket brinner, Gudibrallan, Eldkvarn, Traste Lindéns Kvintett och mycket mer…

Personligen undrar man ju hur mycket liveinspelningar som Anders lind sitter på, som aldrig inte getts ut, än. Då tänker jag inte bara på de inspelningar/tagningar med Hansson & Karlsson och Jimi Hendrix som gäst.

Så här beskriver SVT Play dokumentären:

Silence Records är ett skivbolag drivet av ljudteknikern Anders Lind tillsammans med Eva Wilke och senare också Nikolaj Steenstrup. Bolaget har under decennier gett oss nyskapande, egensinnig och magisk musik som Bo Hansson, Harvester, Philemon Arthur & the Dung, Turid, Samla Mammas Manna, Kebnekaise, Ragnarök, Hedningarna och Bob Hund. I filmen medverkar också Bo Anders Persson från bland annat Träd, Gräs och Stenar. En film av Kristina Lindström, Kristian Petri och Johan Söderberg.

För dig som vill fördjupa dig ännu mer, kan vi rekommendera podden Snedtänkt, avsnittet om Silence Records. Samt 4 snabba med Eva Wilke i Musikindustrin.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: