Friluftsmullen

Hållbarhet och återbruk genom remake när Craft, Hammarby Fotboll och Nordiska Textilakademin projektsamverkar

I dagarna startades ett samverkansprojekt mellan Craft x Hammarby Fotboll x Nordiska Textilakademin kring remake och återbruk. Under våren 2021 kommer studerande på Nordiska Textilakademin att arbeta med att omvandla och återanvända Hammarbymatchtröjor, som av olika anledningar blivit över eller som är obrukbara. Syftet är att väcka tankar och idéer kring hur ett befintligt plagg med lite kreativitet kan bli till något nytt.

-Vi på Craft ser fram emot att genom projektet öppna upp sinnet och se hur en gammal matchtröja kan få nytt liv. Det känns extra bra att vi kan föra samman kreativiteten och kunskapen från NTA-studerande i Borås med Hammarby Fotbolls starka varumärke och de grönvita färgerna som betyder så mycket för så många, säger Herman Oscarsson Sales Merchandise & Partners på Craft.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: