Friluftsmullen

​Världskulturmuseerna mottar donation för att bevara fotografiskt kulturarv från Kina

Världskulturmuseerna har mottagit en donation som möjliggör att bevara, digitalisera och tillgängliggöra en unik samling med fotografier tagna av den finlandssvenske konsthistorikern Osvald Sirén.

Sirén var en nestor inom kinesisk konst och arkitekturhistoria, samt dessutom en skicklig fotograf. Han gjorde flera resor till Ostasien före andra världskriget och dokumenterade omsorgsfullt parker, trädgårdar och stadsmiljöer – med ord, ritningar och fotografier. Många av hans fotografier har fångat detaljer som har särskilt stort värde idag, då många byggnader och konstverk har försvunnit eller förstörts.

Bakom donationen står Gerard De Geer och Jesper Jos Olsson.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: