Friluftsmullen

Helena Wessman har utsetts till ny vice ordförande i Blåsarsymfonikernas styrelse, där Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska AB ingår.

Helena Wessman är rektor på Kungliga Musikhögskolan, förbundsordförande i Sveriges Körförbund, vice ordförande i Stiftelsen El Sistema och ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien. Hon har en bakgrund som professionell trombonist, informationschef och biträdande direktör vid Västmanlandsmusiken, rektor på Högskolan för scen och musik i Göteborg, VD/Konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker, konserthuschef Berwaldhallen/Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Hon har suttit i styrelserna för Kungliga Musikhögskolan, Svensk Scenkonst, Bergens Filharmoniska Orkester, Vara Konserthus, Föreningen Skådebanan i Västra Götaland samt Föreningen Göteborgs Internationella Orgelakademi.

På Nybrokajen 11 samsas tre verksamheter under samma tak; Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska konsert och event. Tillsammans når de tre verksamheterna 80.000-100.00 personer, både i Sveriges äldsta konserthus från 1878 och i Stockholmsregionen.

Blåsarsymfonikerna gör oväntade och genreöverskridande samarbeten med kraftfulla musikarrangemang. Orkestern har en abonnemangsserie med uppskattade artister och genomför en mängd konserter i Stockholmsregionen. Konstnärlig ledare och chefsdirigent för Blåsarsymfonikerna är Cathrine Winnes.

Länsmusiken i Stockholm har uppdraget att sprida levande musik till barn och unga i Stockholmsregionen, erbjuda musik i olika genrer med frilansande artister, arrangera skol- och familjekonserter samt genomföra projekt i regionen.

Musikaliska är konserthuset där Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken verkar med ett brett konsertutbud.

Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm verkar med stöd av Region Stockholm.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: