Friluftsmullen

Länsstyrelsen har beslutat utvidga naturreservatet Marieberg och skydda ytterligare 90 hektar värdefull lövskog.

Naturreservaten Marieberg och Fontin bildar tillsammans ett av Kungälvs mest välbesökta tätortsnära grönområden. Nu har Länsstyrelsen beslutat utvidga naturreservatet Marieberg och skydda ytterligare 90 hektar värdefull lövskog. Det motsvarar ungefär 128 fotbollsplaner.

Naturreservatet Marieberg bildades för snart femtio år sedan. Det ligger sida vid sida med det kommunala naturreservatet Fontin, strax norr om Kungälv, alldeles intill Göta älv.

Hit kommer många för att promenera, jogga, fika, grilla och skåda fågel. Inte minst nu under pandemin har det tätortsnära naturområdet betytt oerhört mycket för många människors möjlighet att umgås och träffa familj och vänner. I naturreservaten finns flera grillplatser, vindskydd och markerade vandringsleder.

Mariebergs utökning består främst av värdefull lövskog. Förutom att skydda mer lövskog har Länsstyrelsen även uppdaterat föreskrifterna och skötselplanen för naturreservatet. Det är så att säga en ganska ny kostym som det gamla naturreservatet har fått.

Du kan uppleva den nya delen av reservatet från lättgångna vandringsleder, bland annat Trankärrsslingan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: