Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?

Nu kan du se MR-dagarnas trailer inför den digitala konferensen den 19-21 april! Trailern lyfter det aktuella temat för dagarna, “Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?” och voice over görs av Josette Bushell-Mingo, som även kommer att vara konferencier under dagarna.

Hur hänger möjligheten att utöva de mänskliga rättigheterna ihop med var vi bor? Mänskliga rättigheter är universella och platsen du bor på ska inte vara avgörande för om dina rättigheter uppfylls. Ändå ser vi idag stora skillnader i hur människors rättigheter respekteras, skyddas och förverkligas beroende på var i världen, landet eller staden vi bor.

På Mänskliga Rättighetsdagarna den 19-21 april kan du vara med och diskutera de utmaningar och möjligheter vi står inför.  Tillsammans skapar vi ett samhälle där rättigheter inte är en fråga om var du bor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: