Friluftsmullen

Museiguide visar vägen till 489 arbetslivsmuseer i Sverige

Nu är Sveriges största museikatalog här igen! I Museiguide 2021 uppmärksammas 489 arbetslivsmuseer – fler än någonsin tidigare. Med hjälp av guiden som finns som app och i tryckt form får besökare hjälp att hitta guldkorn i precis hela Sverige.

Museiguide ges ut av Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd (ArbetSam). Syftet är att hjälpa människor att hitta till Sveriges arbetslivsmuseer.

“De allra flesta svenskar bor mindre än en mil från sitt närmaste arbetslivsmuseum. Oavsett om du är hemma eller ute på resa så finns alltid ett arbetslivsmuseum att besöka. Detta känns extra viktigt att framhålla i år, då många på grund av pandemin kanske inte kan eller vill planera en längre semesterresa”, säger Lovisa Almborg på ArbetSam – redaktör för Museiguide i ett pressmeddelande.

Arbetslivsmuseerna berättar om industrisamhällets kulturarv och 1900-talets historia. En del finns på landsbygden och blir där en viktig del av det lokala kulturarvet. Där kan man lära sig om Sverige på den plats där historien utspelade sig. Flera ligger naturskönt och bidrar till besöksnäringen. 

Länk till Google Play

Länk till App store

Kommentera

%d bloggare gillar detta: