Rockfield Studios – The Studio on the farm, på SVT Play

Rockfield: The Studio on the Farm, dokumentären om en av världens mest mytomspunna musikstudios, ligger nu ute på SVT play. Om man ser till den Brittiska musikvågen från 70-tal till alldeles nyligen, så är det oerhört få dagar man inte hade velat vara en fluga på vägen inom dess domäner.

Band som The Damned, Echo and the bunnymen, The Waterboys, Judas Priest, The Cult, Iggy Pop, Manic Street Preachers, XTC, Carcass, New order, listan kan göras lika lång som fotnotslistan från valfri bok av Peter Englund.

Så här beskriver SVT Play:

”Med Ozzy Osbourne, Liam Gallagher, Chris Martin med flera. En osannolik historia om två bröder i Wales som förvandlade sin bondgård till en av världens mest framgångsrika musikstudios någonsin. I fyra decennier producerades på Rockfield rockmusik för legender som Oasis, Coldplay, Black Sabbath, Queen och The Stone Roses.”

Länk till Rockfield på SVT Play

Kommentera

%d bloggare gillar detta: