En svenskodlad, vegansk färs.

Färsodlarnas färs är en riktigt bra, svenskodlad, svensktillverkad, vegansk produkt. Vi har testat den för att göra flera olika rätter, Pasta Bolognese, diverse indiska rätter (korma, Garam Masala, vindaloo), chili non carne och produkten är faktiskt klockren. MEN inte bara en grymt bra produkt, den är väldigt god också, då den tar till sig kryddor och smak på ett väldigt bra sätt. Ja, vi ska lägga upp recept…

Hade jag varit produktchef på Färsodlarna, hade jag utvecklat ett korvsortiment, misstänker en vegansk chorizo, en kabanos dito och käsewürst (nu när det finns grymt bra vegansk ost) hade blivit hur bra som helst.

Så här gör Färsodlarna sin färs:

Torkad sötlupin, gråärt och åkerböna läggs i blöt några timmar. Efter förvällningen kokas baljväxterna till en mjuk konsistens. Dels för malningens skull, men framför allt för att kroppen ska kunna ta upp baljväxternas näring. Sen blandas den med rapspasta och en gnutta salt för att få rätt konsistens och smak. Slutligen mals allt till fin svenskodlad färs.

Här finner du alla handlare där du kan köpa och prova Svenskodlad färs!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: