Friluftsmullen

Kvinnors rättigheter kränks i Gaza

De senaste veckornas stridigheter i Gaza är de värsta sedan kriget 2014. Kvinnor och flickor drabbas av våld och fattigdom på ett annat sätt än män under och efter konflikter. När kriget tagit slut dröjer sig våldet mot kvinnorna ofta kvar.

– Även om bombningarna upphört är behoven fortfarande enorma. Kvinnor behöver hjälp att bearbeta sorgen och på något sätt bygga upp sina liv igen, säger Marie Wikström, Kvinna till Kvinnas regionchef i Mellanöstern.

Kvinna till Kvinna finns på plats i Palestina och jobbar tillsammans med flera lokala partnerorganisationer, bland annat i Gaza. Vi har funnits där sedan 2001 och kommer att fortsätta vårt långsiktiga stöd även efter eldupphöret.

Läs mer om Kvinna till Kvinnas arbete i Palestina

Kommentera

%d bloggare gillar detta: