2021 års PiratenPris går till Karin Brunk Holmqvist!

Piratensällskapets jurymotivering lyder:

”Med ett författarskap som genomsyras av humor, värme och medmänsklighet, och en stark anknytning till Piratens skånska landskap – inte minst Österlen – har årets pristagare blivit folkkär och läst som få andra. Med närmare två miljoner sålda böcker har hennes karriär gått med raketfart sedan den relativt sena debuten på 1990-talet. Med blick för de små detaljerna i allt delar hon också Piratens förkärlek för udda existenser och bortglömda platser. ”

Fritiof Nilsson Piraten Sällskapet delar varje år ut PiratenPriset på 150.000 kr. Pristagaren tillkännages traditionsenligt i Vollsjö under maj månad och priset delas därefter ut i samband med Piratendagen i Kivik i juli. Sparbanken Syd är huvudsponsor till PiratenPriset sedan instiftandet år 1989 och traditionsenligt var det bankens vd Henrietta Hansson som överräckte blomsterbuketten till vinnaren.

Karin Brunk Holmqvist

Tidigare vinnare

Kommentera

%d bloggare gillar detta: