Utställning Norrvikens trädgårdar – I gläntornas ljus – 28 maj-19 september

Fredagen den 28 maj öppnas utställningen ”I gläntornas ljus”. Den kan liknas vid en saga i tre kapitel, skrivna av Norrviken tillsammans med de tre internationellt erkända kreatörerna Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg. Utställningen överraskar runt om på Norrviken, i parken, skogen, i Erikshus och i Villa Abelin. På plats hänförs man av deras personliga tolkning av temat. Det blir vilt & tuktat, lekfullt & ordnat och naturligt & mystiskt.

Följ med till gläntorna, de undangömda platserna, naturens egna orörda rum, med nya stigar att följa och friluftsliv. De fria siktlinjerna genom Norrvikens gör att gränserna blir flytande, och trädgården blir en del av skog och hav. Mötet mellan det elegant anlagda, det vilda och de öppna gläntorna däremellan, skapar Norrvikens unika magi. Låt själen grönska på Norrvikens trädgårdar.

”Det är vackert i skogen! Jag vill lyfta fram skönheten och variationsrikedomen i det vilt växande. Besökaren kommer möta Skog på silverfat, Blommande sly, Kottkorona, Silverskog och Skogsliljeblom. Dessa kreationer kommer visas på såväl hemligt och skirt vis som genom skogsdukning med extralångt festdekorerat bord fyllt av grönska och blommande växter. Man kommer möta bitar av verklig skog med mossor, lavar och små träd som presenteras upphöjda till utställningsföremål och fantasierversioner av vild natur hopknåpade av krukväxter och snittblommor.” Gunnar Kaj

”Jag har använt mig av världens mest underskattade material som jag återanvänder− toapappersrullar. Det tar ganska lång tid att samla ihop allt själv. Så mycket av förberedelsen gick och går åt att sms:a dem som lovat att samla, ”visst sparar ni?” ”när kan jag komma och hämta?” Jag har haft väldigt roliga leveranser av material i detta projekt! Sen så är det ganska kul att förklara för folk vad man ska göra av deras hopsamlade skräp.” Bea Szenfeld

”Mina skulpturer kommer att dyka upp i trädgårdarna, i Erikshus samt i villan. De ser dig, de undrar vem du är, var du kommer ifrån och vad du tänker och känner där längst inne. De vill möta dig, men inte tränga sig på, de vill finnas för dig och vara dig nära, men lite vid sidan av. I Erikshus har även en förvirrad luftande råkat komma in, egentligen skulle den vara på plats utomhus men den missuppfattade sin uppgift och är mycket nöjd med sin placering.” Karin Wiberg

Mer information på Norrvikens hemsida!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: