Friluftsmullen

Årets sommarstad 2021

Nu är det klart vem som tar hem titeln Årets sommarstad: Västervik. Förra sommarens segrare i den stora omröstningen på Reseguiden.se behöll titeln.

– Det var en hård kamp, men Västervik är en perfekt somrig vinnare, säger Michael Blaxland, vd på resesajten Reseguiden.se.

Den nya topplistan från resesajten Reseguiden.se innehåller många överraskningar.

– Det är ovanligt många nya städer som tagit sig in på topp-tio, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se.

Västervik lockar mängder med turister med sina sevärdheter och kultur.

Men trots att både Sölvesborg (ny 4:a), Hjo (ny 9:a) och Strömstad (ny 10:a) nu klättrat in bland de hetaste sommarstäderna så är det stabilt i toppen.

– Förra årets vinnare Västervik behöll segern men det var länge en mycket jämn kamp, säger Michael Blaxland, vd på resesajten Reseguiden.se.

Precis som 2020 kom Kalmar på 2:a plats och Härnösand på 3:e plats. Bland de övriga på topp tio finns Falkenberg, Helsingborg och Mariestad.

– Listan över sommarstäder är spännande eftersom storleken inte spelar någon roll, det är engagemanget som avgör placeringen.

Reseguiden.se har utsett Årets sommarstad sedan 2008. Årets omröstning genomfördes under perioden 29 april–24 maj bland besökare och medlemmar på Reseguiden.se. Totalt röstade 14 712 personer. 

Årets sommarstad 2021

1. Västervik
2. Kalmar
3. Härnösand
4. Sölvesborg
5. Karlskrona
6. Helsingborg
7. Falkenberg
8. Mariestad
9. Hjo
10. Strömstad

Kommentera

%d bloggare gillar detta: