Friluftsmullen

Nu går startskottet för Pilgrimscenter på Frösön.

Söndag 6 juni är det invigning som inleds i Frösö kyrka och fortsätter med aktiviteter på området.

Vid invigningen på söndag sjösätter vi det hela med pilgrimsgudstjänst vari vi sänder ut en grupp pilgrimer för vandring till Rödön. Efteråt är det officiellt öppnande av utställningen I spåren av S:t Olav och mini-S:t Olavsleden Barnens pilgrimsvandring. Dessutom kommer vi att ha workshop i att tälja en pilgrimsstav och bjuder på fika och grillkorv. Till kyrkan är det anmälan om deltagande eftersom det råder restriktioner. Ute på området kan vi ta emot 100 personer som håller avstånd till varandra.

Pilgrimscenter innebär att vi som församling kommer lägga extra fokus på det temat – särskilt under sommaren då det är högsäsong för pilgrimsvandringar. Gudstjänsterna i Frösö kyrka kommer att ha pilgrimstema, vi visar en utställning om S:t Olav och helgon, vi erbjuder Barnens pilgrimsvandring (en mini-S:t Olavsled) både på Frösön och i Sunne och du kommer finna information om pilgrimsvandring och en liten shop med böcker och annat. Under juli är det musikcafé i Frösö sockenstuga – precis som vi haft i många år och i Frösö kyrka finns guider på plats under en stor del av sommaren – precis som vanligt, men nu utrustade med lite mer kunskap om S:t Olavslegenden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: