Skånes Djurpark lanserar glampingupplevelse bland mäktiga kronhjortar

Med sommarens nya boende “Wild Lodge” tar Skånes Djurpark hemester och glamping i safarins tecken . Upphöjda stugtält på 40 kvadratmeter utrustade med dusch, toalett, dubbelsäng, våningssäng till barnen, fri minibar med glass och utsikt över kronhjortarnas dal. Snart kan parkens gäster uppleva ett tvådagarsäventyr och bo över med mäktiga kronhjortar som granne.

I sommar kan Skånes Djurparks gäster uppleva parken både dag och natt i kombination med ett unikt boende omgivet av kronhjortar. På dagen utforskar man parken med Fåret Shaun Land, Expedition Upp, hinderbanor och vattenleksområden. Efter stängning följer man med på matningsexpedition till de nordiska djuren.

Vad menas med glamping?

Glamping är ett teleskopord – en sammanslagning av camping och glamour. Kärnan i glamping är att det är en upplevelse där naturen möter moderna bekvämligheter och det där lilla extra.

– Under kvällen blir stämningen i parken magisk då många av djuren blir extra nyfikna och visar sig på andra sätt än på dagen. Genom vårt koncept kommer barnen att vara aktiva, utforska naturen och lära känna djuren på ett roligt sätt, säger Anna Blinkowski, ansvarig zoolog på Skånes Djurpark.

Att bo i Wild Lodge är ett tvådagarsäventyr där det ingår två dagar i parken, övernattning i tältstuga med frukost, kvällsmat och en mängd unika djurupplevelser. På Midsommardagen den 26 juni kommer de första gästerna att premiärsova i nya Wild Lodge.

I Skånes Djurpark bor numera inte bara nordiska djur; 2015 växte ett 20 000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land fram och blev hem för Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser på branschorganisationen IA APAs gala ”Brass Ring Awards” för sitt innovativa arbete.

Skånes Djurpark ägs av det norska familjebolaget Lund Gruppen Holding AB, som sedan starten 1895 ägs och drivs av familjen Lund. Koncernen är en av Skandinaviens största aktörer inom besöksnäringen och äger förutom Skånes Djurpark även norska nöjesparken Kongeparken, Lunds Tivoli och Lund Gruppen Arrangemang, som arrangerar flera av Norges större festivaler och byfester. Varje år skapar koncernen oförglömliga upplevelser för över 3 miljoner människor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: