En ny två meter bred Panoramaled i Lofsdalen

Lofsdalen Fjällpark MTB är aktivitetsområdet på 800 meters höjd där det just nu byggs stigcykelleder i olika svårighetsgrader. Signaturleden Panoramaleden på 2,1 kilometer är en multiled för cykling och vandring. Leden öppnar upp fjället för alla.

Panoramaleden är närmare två meter bred för att ta hänsyn till att rullstolar, balanscyklar och barnvagnar ska få plats. På ett enkelt sätt kan hela familjen ta sig ut på fjället. Leden startar vid Hovärksparkeringen med närhet till flera stugområden. Leden slingrar sig mellan skogsterräng och kalfjäll och ger en ”flowig” känsla påväg upp till ”hjärtat” av fjällparken som erbjuder grillplats och vindskydd – med milsvidd utsikt.

– Med Panoramaleden satsar på att göra fjället tillgängligt för alla. Vi har en unik placering på Lofsdalen Fjällpark MTB – där lederna är flacka och enkelt kan nås från den närliggande parkeringen. Panoramaleden är ”ledernas led” och vi är väldigt stolta över att kunna samla så många olika gäster på den, säger Helena Fjellgren, Projektledare, Vision Lofsdalen.

Panoramaleden öppnas 25 juni 2021.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: