Tallink Silja öppnar rutten Stockholm – Helsingfors igen efter nästan 16 månader

Tallink Silja kommer att återuppta den viktiga sjöfarten mellan de två nordiska huvudstäderna Stockholm och Helsingfors den 1 augusti, efter nästan 16 månaders uppehåll. Fartyget Silja Serenade påbörjar verksamheten från Helsingfors.

I mars 2020 pausades trafiken på linjen Stockholm – Helsingfors på grund av de reserestriktioner som infördes mellan de två länderna till följd av coronapandemin. Rutten har förblivit stängd ända sedan dess då restriktionerna mellan länderna har legat fast. Under juni månad har dock både den svenska och finska regeringen meddelat att man lättar på inreserestriktionerna från juli, vilket gör det möjligt att återstarta den viktiga sjöfartsförbindelsen mellan de två huvudstäderna. Rutten öppnas inledningsvis med ett fartyg, med avgångar från Helsingfors och Stockholm varannan dag.

I en kommentar till återöppningen av rutten säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja AB:
”Det här är en stor och väldigt efterlängtad nyhet. Även om vi har kunnat hålla sjöförbindelsen mellan Finland och Sverige öppen på rutten Stockholm-Åbo under de senaste 16 månaderna, har detta inte kompenserat för den viktiga linjen mellan de två huvudstäderna. Att det inte funnits någon vanlig passagerartrafik mellan de två länderna sedan mars 2020 har varit tungt både för oss och våra resenärer. Vi är otroligt glada över att vi nu steg för steg kan återställa bandet mellan våra två länder och göra det möjligt för finländska och svenska resenärer att resa till sina närliggande huvudstäder också sjövägen”.

Silja Serenades första avgång från Olympiaterminalen i Helsingfors kommer att äga rum söndagen den 1 augusti kl. 17.00 och fartyget anländer till Stockholm på morgonen måndag den 2 augusti kl. 9.45. Fartyget avgår sedan från Stockholm igen måndagen den 2 augusti kl. 16.45 och anländer till Helsingfors på morgonen tisdagen den 3 augusti kl. 10.00. Därefter fortsätter fartyget att följa samma tidtabell. Alla turer går precis som tidigare via Mariehamn på Åland. Bolaget fortsätter att noga följa eventuella förändringar i reserestriktioner på alla hemmamarknader och justerar trafiken i takt med att restriktionerna lättar eller skärps.

Boka resa här!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: