Fritidsbanken – ett bibliotek fullt med sport- och friluftsprylar

I förråd, garage och vindsutrymmen finns det mängder av sport- och friluftsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara inlines som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer.

Fritidsbanken samlar in och lånar kostnadsfritt ut begagnad sport- och friluftsutrustning. Genom att ta tillvara på och återbruka bidrar Fritidsbanken till ett mer hållbart samhälle, samtidigt som idrottsaktivitet, hälsa och välbefinnande främjas.

Den första Fritidsbanken öppnade januari 2013 i Deje, Forshaga kommun i Värmland. Det var Carina Haak, diakon i Forshaga-Munkfors församling, som fick idén och tog initiativet tillsammans med Forshaga kommun och projektet Ett Öppnare Värmland och första året lånades över 1000 artiklar ut.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: