Friluftsmullen

Sport Holding förvärvar Bergans

Aktieägarna i Bergans har ingått avtal om att sälja aktierna i bolaget till Sport Holding. Transaktionen garanterar Bergans långsiktiga industriella ägande, förutsägbar distribution, samt säkerhet för vidareutveckling av Bergans sortiment och position bland konsumenter.

För Sport Holding innebär köpet att säkerställa tillgång till ett norskt varumärke med en unik expeditionshistoria, och som genom sina attraktiva produkter har hjälpt till att forma utvecklingen av det norska och internationella friluftslivet sedan 1908. Under ett sekel har Bergans utvecklat en förnyelsekultur och inkluderande friluftsliv, och företaget har idag hållbar produktutveckling och cirkulära modeller som sina viktigaste expeditioner.

Sport Holding förvärvar 100% av aktierna i företaget från aktieägarna i Bergans Fritid AS. Bergans kommer i framtiden att vara en viktig del av Sport Holding Group, men kommer att drivas oberoende av Sport 1, Intersport och andra kedjekoncept i Sport Holding för att säkerställa att varumärkets unika karaktär skyddas. Bergans huvudkontor kommer att finnas kvar i Asker, och det finns inga planer på organisatoriska förändringar. Parterna är överens om att hålla försäljningspriset konfidentiellt.

– Nu när vi har bestämt oss för att sälja ur Bergans är vi glada att köparen blev Sport Holding. Vi har långa relationer med både Sport 1 och Intersport som leverantör i flera decennier, och vi ser Sport Holding som företagets föredragna ägare i framtiden. Vi är övertygade om att Bergans nu är i de bästa händerna, säger Jon Søland på uppdrag av säljarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: