Preliminär rapport för omkomna vid drunkningsolyckor februari 2022

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över omkomna vid drunkningsolyckor visar att 4 personer omkom under februari 2022 jämfört med 11 personer under februari 2021. Under årets två första månader har totalt 4 personer mist livet vid drunkningsolyckor jämfört med 14 personer under samma period föregående år.

2022februari2021
2is10
1bad0
1övriga1
4totalt11

Kortfattad beskrivning av drunkningsolyckor med dödlig utgång under februari 2022

2/2 Sjö, is, fiske, man, 80-årsåldern

Mellerud, O-län

En man har omkommit i samband med en drunkningsolycka i Mellerud. En man i 80-årsåldern påträffades avliden i vattnet efter att gått igenom isen i samband med isfiske. Det finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

9/2 offentlig bassäng, bad, pojke, tre år

Centralbadet, Norrköping, E-län

Treårige pojke som var inblandad i en drunkningsolycka på Centralbadet i Norrköping har avlidit på sjukhus. Pojken drabbades av hjärtstopp och fick hjärt-lungräddning av personal på plats. Händelsen utreds nu som vållande till annans död.

20/2 Sjö, is

Yngern, Högmossbadet, Nykvarn, AB-län

Larmet kom klockan 12.02 på söndagen om att en drunkningsolycka tycktes ha skett i närheten av Hökmossbadet. Inringaren av larmet hade hittat en isvak med tillhörigheter. Räddningstjänsten var där och sökte. Även polis och ambulans var på plats. En avliden person påträffades i vattnet. Kroppen bärgades och fördes till rättsmedicinsk undersökning. Polisen misstänker initialt inget brott.

26/2 Hav, övrigt

Ribersborg, Malmö, M-län

En privatperson ska ha hittat kroppen vid vattnet. Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats. Kroppen ska sedan ha förts i väg med ambulans. Polisen misstänker än så länge inget brott och vill inte lämna några detaljer såsom kön eller ålder. Det är heller inte bekräftat hur personen dött men polisen säger att de inte tror att det inträffat nyligen. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: